Eten en drinken

Naast slapen is voeding vooral tijdens het eerste levensjaar belangrijk en zijn de ouders/verzorgers verantwoordelijk om op tijd en voldoende voeding aan te bieden. Dit verantwoordelijkheidsgevoel begint bij de moeder natuurlijk al vóór de geboorte: er wordt tijdens de zwangerschap veel aandacht besteedt aan voeding en past moeder in spé haar levenswijze wellicht aan.

Als ouders brengen wij onze kinderen graag in een rustig ritme, zodat hij/zij netjes het bordje leeg eet. De praktijk vertelt ons anders: het kan namelijk een moeilijke opgave zijn om ervoor te zorgen dat uw kind voldoende en gezond eet. Als volwassenen hebben wij hier uiteraard geen last van: honger hebben en eten is immers een vanzelfsprekendheid.

Indien uw kind hinder ondervindt bij het eet- of voedingsgedrag, kan ik u bijstaan om deze voedings- of eetstoornissen helpen voorkomen. Er wordt stilgestaan bij de huidige eetrituelen en eetritmen, zodat er concreet in kaart kan worden gebracht welke veranderingen er nodig zijn en uw kind weer netjes zijn/haar bordje leeg eet.