Wie ben ik

Hallo en welkom op mijn website voor kinder- en opvoedcoaching. Mijn naam is Vikash Jagessar, ik ben 34 jaar en ik woon met mijn partner Mala Soekhoe en twee kinderen in Tilburg Reeshof.

Na het behalen van mijn HAVO-diploma heb ik mezelf aangemeld voor de Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs (PABO). Vanaf de eerste dag wist ik dat het onderwijs mijn passie zou zijn: wat is er immers mooier dan werken aan de ontwikkeling voor de toekomst van het kind? Na de PABO ben ik mij meer in het kind gaan verdiepen en heb ik twee certificeringen omtrent `Co-Teaching` en `Passend Onderwijs` behaald. Als co-teacher was het de taak om het interactieve handelen van de leerkracht te versterken en is deze krachtige begeleidingsvorm goed in te zetten om leer- en gedragsproblemen binnen de groep te verminderen.

Voordat ik mijn praktijk voor kinder- en opvoedcoaching begon, werkte ik met veel plezier in het basisonderwijs. Ik was muziekmeester en ik gaf techniekonderwijs aan de midden- en bovenbouwklassen. Tevens heb ik als coördinator het Project Zomerschool geleid op een basisschool in Den Haag.  Algauw wilde ik meer dan lesgeven en begon ik de opleiding kinderpsychologie, gevolgd door de studie tot kinder- en opvoedcoach: mijn drijfveer is dat ik er écht voor het kind wil zijn waarvan de balans (tijdelijk) is verstoord.

Ik ga ervan uit dat alle oplossingen in het kind zelf aanwezig zijn, het kind zich hiervan bewust gemaakt moet worden (rekening houdend met het ontwikkelingsniveau) om zelf antwoorden te ontdekken. Samen ga ik met u en uw kind op zoek naar een gepaste oplossing, zodat uw kind op eigen kracht naar een mooie toekomst toe kan werken.